22 februari, 2017 trollfar

Proffsminglare? Jag fick frågan av en kund för några år sedan hur han skulle kunna förklara för sin kund varför han skulle boka in mig ( och min dåvarande kollega) som minglande magiker på en mingelfest. ”Jo för att vi är proffsminglare…” var det första jag kom att tänka på.  Min kund sa ”toppen, bra argument, precis vad jag var ute efter” Vi la på och 2 timmar senare var bokningen gjord. Men varför sa jag proffsminglare?  Jag framhävde ju inte hur fascinerande magin är?

Det jag menade med proffsminglare var att jag är inte bara bra på att utföra häpnadsväckande magi men min riktiga styrka ligger i att kunna ta kontakten med vem som helst och vilken grupp som helst och skapa en skön atmosfär för just där och då. För alla grupper är ju väldigt olika, och det gäller att snabbt kunna avgöra hur gruppdynamiken ser ut just i den grupp jag befinner mig vid.

För poängen med magi som underhållning (i alla fall enligt mig) är ju att gästerna / åskådarna ska få en förhöjd upplevelse som dom kommer minnas på ett positivt sätt en lång tid framöver. Och där anser jag mig verkligen vara ett proffs. I att skapa den ögonblickliga kontakten och de positiva minnena. Inte bara för att jag gjort det otaliga gånger i snart 20 år, utan för att jag har ett genuint intresse i varje gäst jag träffar och verkligen vill ge dom något speciellt. Varje gång!

//Klas Andersson aka Klas Magiker